Transferový tisk do extrémních podmínek

 

Zadání poměrně složité zakázky přišlo před nějakou dobou od českého výrobce Tilak, který získal kontrakt na výrobu outdoorového oblečení pro členy Horské služby ČR. Oblečení bylo určeno pro profesionální záchranáře, kteří se pohybují v extrémních podmínkách, a to nejen povětrnostních. Naše firma si vzala na starost subdodávky reflexních a transferových tisků.

První kroky vedly k pečlivému výběru vhodné technologie. Reflexní nápisy musely být odolné vůči oděru, mrazu a měly mít vysoký odrazný efekt. Technické materiály měly navíc impregnaci s vysokým vodním sloupcem. V prvním kole jsme vyřadili sítotiskové barvy pro nedostatečný odraz dopadajícího světla, který byl pro zadavatele zásadní. Dalším krokem bylo testování vhodné reflexní folie.

Reflexní nápisy byly doplněny barevným znakem Horské služby, který byl tištěn sítotiskem na transferový papír a následně aplikován na látku. Před spuštěním výroby jsme provedli vnitrofiremní zkoušky, které jsme dále postoupili specializovanému zkušebnímu ústavu. Když jsme si byli jisti a zkoušky potvrdily požadovanou odolnost, pustili jsme se do plánování výroby. Výsledkem je povedený produkt, který je určen profesionálům pracujících v extrémních horských podmínkách.

You May Also Like

About the Author: Michaela