Silikonový tisk

Silikonový sítotisk je jednou z nejdražších tiskových technologií a zároveň nejpreferovanější volbou mnoha známých značek.

Proces silikonového sítotisku je stejný jako u běžné technologie tisku.

Tiskaři však místo plastizolové nebo vodní barvy používají silikonovou barvu, která se před tiskem míchá z více složek. Silikonový tisk je vysoce elastický, takže může být natahován a vždy se pak vrátí do svého původního tvaru.

 

Přímý silikonový sítotisk se používá zejména na funkční textil z polyesteru, spandexu a na softshellové tkaniny. Barevnost silikonového tisku je velmi stálá, protože barvivo z textilie do silikonu nesublimuje. Nové silikonové barvy neobsahují ftalát, formaldehyd ani PVC, takže nedráždí pokožku ani neškodí životnímu prostředí.

 

 

 

Teplota sušení je kolem 150 stupňů Celsia. Silikon má vysokou tepelnou odolnost a vynikající trvanlivost. Skvěle obstojí také ve všech pracích testech.

Textil se silikonovým potiskem tedy nejen dobře vypadá, ale má i velkou flexibilitu a trvanlivost. Proto je s oblibou používán, ačkoli jeho cena je vyšší než u jiných technologií sítotisku.

 

 

You May Also Like

About the Author: Michaela